22 Mayıs 2011 Pazar

Maximum Kart'ınız vergi borçlarınızı taksitlendiriyor!

Maximum Kart'ınız vergi borçlarınızı taksitlendiriyor!

Yeniden Yapılandırma Yasası kapsamında vergi dairelerine başvurmak suretiyle yapılandırdığınız borçlarınızı, Maximum Kart'ınız ile ödeyebilirsiniz.

Vergi dairesi ile yapmış olduğunuz protokol koşullarına bağlı olarak, borcunuzu taksitli olarak da ödeyebilirsiniz. Yasa kapsamında, taksit ödemeleriniz kredi kartı hesap özetinize 2 ayda bir yansıtılacaktır. Üstelik yapacağınız peşin ödemeler MaxiPuan kazandırıyor!

6111 sayılı yasa kapsamında, 1 Mart - 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında vergi dairesine müracaat ederek borcunu yapılandıran mükellefler bu uygulamadan faydalanabilecektir.
İş Bankası kredi kartları ile, yalnızca borcunu yapılandıran mükellefler tarafından, www.gib.gov.tr adresinden ödeme gerçekleştirilebilecektir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Yapılandırılmış vergi borçlarının Bankamız kredi kartları aracılığıyla tahsili, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası (www.gib.gov.tr) üzerinden Sanal POS uygulaması kullanılarak gerçekleştirebilecek olup, şubelerimizden ya da internet şubemizden kredi kartı ile tahsilat yapılmayacaktır.

Kredi kartlarımız aracılığıyla www.gib.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek ödemelerle ilgili detaylara aşağıda yer verilmiştir.

Borç sorgusu için GİB internet sayfasında gerekli alanları doldurmanızı takiben Kurum veritabanında borç sorgusu gerçekleştirilecek ve ulaşılan borç bilgisi doğrultusunda kredi kartınız aracılığıyla tahsilat yapılacaktır.
6111 sayılı Kanun kapsamındaki vergi borcunuzun tamamı tek çekimle (defaten) veya taksitler halinde ödenebilecek olup; birden fazla taksitin aynı anda ödenmesi de mümkün olabilecektir.
Kredi kartları aracılığıyla taksit ödemesi yapmanız halinde ödenen taksitin kredi kartınıza borç kaydı vadesine ait ay içerisinde gerçekleştirilecektir. (Örneğin; Mayıs 2011 içerisinde Mayıs ve Temmuz taksitlerinizi kredi kartınızla ödediğiniz takdirde, Mayıs taksiti Mayıs ayı ve Temmuz taksiti Temmuz ayı ekstrenize yansıtılacaktır)
Kredi kartı ile tek çekimle (defaten) borcunuzun tamamının veya bir ya da birden fazla taksitinizi bir arada taksitlendirmeden ödemeniz halinde, işlem tutarı bir defada yansıtılacak ve kredi kartı hesabınıza borç kaydedilecektir.
GİB internet sayfasını kullanarak gerçekleştirdiğiniz kredi kartlı ödemelerle ilgili olarak GİB tarafından "Vergi Dairesi Alındısı" üretilecek, bu alındının onaylanması işlemi vergi dairelerince yapılacaktır. Söz konusu alındının Bankamızca üretilmesi ya da onaylanması mümkün bulunmamaktadır.
Kredi kartları aracılığıyla GİB internet sitesindeki Sanal POS üzerinden yapılan ödemelere ilişkin düzeltme taleplerinizin ilgili vergi dairelerine yapılması gerekmekte olup, bu kanaldan kredi kartı ile yapılan ödemeler için düzenlenen vergi tahsil alındılarında Bankamızca iptal işlemi yapılamamaktadır.
Kredi kartıyla gerçekleştirilen taksit ödemeleri, kredi kartı hesap özetinize iki ayda bir yansıtılacaktır.
Geçmiş borçların yapılandırılması ve bu yapılandırma kapsamında taksitli ödemenin seçilmesi, vergi dairesi nezdindeki başvuruyla yapılacak olup; Kanun kapsamında yapılandırılmış vergi borcunuzun Bankamızca taksitlendirilmesi ya da her bir taksit ödemesinin Bankamız kredi kartıyla tekrar taksitlere bölünmesi mümkün bulunmamaktadır.
Vergi dairesine yapılan başvuru ile oluşturulan ödeme planı çerçevesinde, ödeme planında yer alan taksit tutarları tek tek ya da peşinen ödenebilecek, taksit bazında kısmi tahsilat yapılmayacaktır.
Bankamız kredi kartları aracılığıyla gerçekleştireceğiniz ödemeler için herhangi bir komisyon tahsil edilmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar